#01986 Kijkdoos

Dit is voor de schuinsmarcheerders die zo langzamerhand het gevoel krijgen dat ze nu wel heel erg lang door hetzelfde gaatje de kijkdoos in zitten te koekeloeren en hun horizon het liefst oneindig willen laten verbreden.

Dit is voor de rouwdouwers die dat gevoel van de oneindig jaren negentig nog in zich op kunnen roepen. No no, no no no no, no no no no, no no there’s no limit.

Voor de dwarsliggers die Reve, Cremer, Brood, Shaffy & Cantate nog niet vergeten zijn en ongemaskerd mijn warme stralen op hun gezicht willen voelen.

Voor de kuitenbijters die niet meer te beledigen zijn, omdat hun gevoel voor eigenwaarde niet afhankelijk is van het aantal sterren dat ze van anderen krijgen.

Voor de flierefluiters die niet meer dan anderhalve noot vooruit willen schrijven, omdat ze weten dat ze er toch altijd weer fluitend uit komen.

Dit is niet voor de zuurpruimen die zuinig aan willen doen met hun korreltjes zout.

Dit is voor de belhamels die gewoon lekker brak zijn en dat altijd willen blijven.

Voor u. Van u. Weet nu: ik ben er nog.

En ik zal u nooit verloochenen. U altijd blijven verlossen van het kwade, dat in mij als geen ander huishoudt. Want van u, en van niemand anders godverdomme, is ons koninkrijk. En de macht. En de kracht. En de heerlijkheid. Tot in de eeuwigheid. Samen.

Wat is eigenlijk het meervoud van ramen?